URBAN GARDEN

Det växer så det knakar på hotellets tak, där 16.000 liter jord förvandlat den annars så grå ytan till en grönskande oas. Takodlingen går under benämningen Urban Garden och det är stadsbönderna Jonas Lindh och William Bailey från Kajodlarna i Göteborg som ser till att hotellets restauranger Norda och vRÅ under säsong har tillgång till härodlade primörer.
I odlingsbäddarna trängs rotfrukter, baljväxter med mer exotiska inslag som chili och ingefära. Här görs tom försök med den mer svårodlade Wasabin som går åt i mängd på vRÅ. Odlingen går helt i linje med hotellets satsning på mer Plant based food och miljömässigt stödjer den helt ambitionen med färre transporter.
Nästa led i satsningen handlar om en kompoststation som tar tillvara på organiskt avfall. Satsningen med vår Urban Garden är bara i sin linda säger Martin Wiholm, Food & Beverage Manager på Clarion Post. Vi ser fram emot att fler företag och restauranger hämtar inspiration från vår satsning.

TOP